Az okosan megtervezett fürdőszoba felújítás csodát tesz a kis alapterületű helyiségekkel. Mi nem csak elvégezzük a munkát, de hoztunk pár hasznos tanácsot is!

A panellakások kialakítása olykor csöppet sem vág egybe a modern kor igényeivel, és ami a legnagyobb kihívást okozza, az általában a fürdőszoba. A szűkre szabott méretek miatt a helyiség nem tudja megadni azt a kényelmet, amire a tulajdonosok vágynak, ám szerencsére ezzel ma már nem kell megbékélni. Ha Ön is ezzel a problémával küzd, érdemes honlapunkon időznie, hiszen most hoztunk néhány ötletet a panel fürdőszoba felújításhoz, amik segíthetnek tágasabbá varázsolni a helyiséget.

fürdőszoba felújítás

A fürdőszoba központi eleme

Ha a kád helyét egy zuhanykabin veszi át, rengeteg hely szabadul fel, ám ezen belül is sokféle opció merülhet fel, ezért alaposan át kell gondolni a kérdést. Mivel a panellakások általában csekély belmagassággal rendelkeznek, a mély tálcás kabinok nem feltétlenül fognak elférni. Ezek helyett a walk-in típust érdemes fontolóra venni, ami nem csak praktikus, hanem elképesztően stílusos is. Ezen felül jó döntés lehet a kész zuhanykabinok helyett egyedi gyártású verzióban gondolkodni.

Érthető az is, ha valaki nem szeretne lemondani arról a kényelemről, amit a kád tud adni, ebben az esetben a kisebb modellek közül célszerű választani, és máshonnan kell helyet lecsípni a többi berendezés számára. Egy kis alapterületű fürdőszobában a kádparaván szinte kötelező elem, hiszen ez útját állja a zuhanyzás során kifröccsenő víznek, egy átlátszó változat ráadásul csöppet sem kelt zsúfolt hatást, hiszen nem vesz el a térből.

Játék a színekkel és a fényekkel

A burkolatok és falak színe sokat nyom a latba egy kis méretekkel megáldott fürdőszoba esetén, az aranyszabály pedig az, hogy minél világosabbak ezek a felületek, optikailag annál tágasabb lesz a helyiség. A legjobb választás tehát a hófehér, ami maradhat a maga nemes egyszerűségében, de akár különlegessé lehet varázsolni egy-egy mintás elemmel. A matt felületek helyett a csillogó verzióknak érdemes utat engedni, ez remekül mutat például a csempén.

Az áttetsző elemek remek választásnak bizonyulnak, de ugyanígy a tükrök is segítenek nagyobbnak láttatni a helyiséget. Be lehet ereszteni egy kis fényt kívülről is, ebben az esetben a tömör ajtólap helyett szóba jöhetnek az üvegbetétes modellek, amik savmart változatban átengedik a fényt, viszont segítenek megőrizni az intim szférát is.

Rafinált tárolási megoldások

Bár a bútorok kérdése lazábban kapcsolódik a fürdőszoba felújításhoz, az újjászületett helyiségben szinte biztosan nincs helyük a régi berendezéseknek. Ezzel összefüggésben ismét ez egyedi gyártásban rejlik a legtöbb lehetőség, így ugyanis a helyiség minden szegletét ki lehet használni. Egy polc az ajtó fölött vagy éppen egy kihúzható pipereszekrény segít, hogy mindennek meglegyen a helye, mégis kényelmesen lehessen mozogni a helyiségben.

A kis fürdőszobákban igazi csodafegyvernek számít a beépített szekrény, melynek része lehet egy mosdó alatti tároló, egy tükrös elem, de ki lehet használni vele a sarkokat vagy a magasabban lévő falfelületeket is. Nincs az a holmi, amit ne tudna elnyelni egy beépített szekrény, ráadásul a polcok és fiókok szabad variálhatóságának köszönhetően mindenki a maga szisztémája szerint pakolhat, ami tovább fokozza a kényelmet.

A praktikusság persze nem minden, fontos, hogy a fürdőszoba olyan szakemberek segítségével szülessen újjá, akik igazán szépen dolgoznak. Ha Ön is éppen egy ilyen csapatot keres, lépjen velünk kapcsolatba és egyeztessük a részleteket! Ön megosztja velünk, mit szeretne, mi pedig elmondjuk, mire számíthat a fürdőszoba felújítás árát illetően, így válik minden szempontból jól tervezhetővé a munka. Várjuk megkeresését!

fürdőszoba felújítás
Telefon:06203862335
E-mail: gorgenyigabor2014@gmail.com