Könnyűszerkezetes ház építés

KÖNNYŰSZERKEZETES LAKÓÉPÜLET FÁBÓL! AZ ORSZÁG BÁRMELY RÉSZÉN!!! MUNKADÍJ ÉS TELJES ANYAGDÍJ!!! 340.000./m² ÁRON!!!!

panel fürdőszoba felújítás
Megépítjük állandó vagy hétvégi házát ami lehet akár nyaraló vagy csak az elszabadult árak végett döntött a könnyűszerkezet mellett. Minden szempontot figyelembe véve a legjobb választás!

Mi megépítjük az ország bármelyik részében! Akár tanyán, tóparton, vagy meglévő ingatlan mellé, lehet bármilyen telken!

Az alapoktól építjük meg ingatlanát teljesen a beköltözésig! Tehát az alap betonozástól gépesítésekkel együtt!

Önnek nincs más dolga csak kiválasztani helyszint, ahol van közmű, a többit mi megoldjuk!
Ami nagyon fontos, a mostani árak töredékéért!

Műveletek

Alap készítése gépekkel

Vasalás -betonozás

Gépészet kialakítása

Faszerkezet építése helyszínen

5×15-cm es fenyőből

Tetőszerkezet borítása cserepes lemezből

Csatorna kiépítéssel együtt!

Falak bezárásai - szigetelések kívül, belül kialakításai

Mennyezeten 25cm kőzetgyapot, gipszkartonnal borítva, falak belűről; festék, glettanyag, gipszkarton, 20cmes kőzetgyapot, 12mmes osbtábla, 10cmes hungarocell, ragasztó, nemesvakolat.

Elektromos hálózat kiépítése, szerelvényezése

Vízvezetékek kiépítése szerelvényezések

Hideg burkolás vizes helységekben és nappaliban-konyhában

Melegburkolatok szobákban lamináltparkettázás

Nyílászárók beépítése 2 rétegű üvegezéssel fehér műanyag ablakokkal

Könnyűszerkezetes lakóépület fából

Teljes alaptól kulcsátadásig elkészítése teljes anyagaival együtt!
Gépesítve villanyfűtéssel!
340.000 m² áron!

Minimum építési m² 63m²!!!
Vegyes tüzelésű kazánház építésével, gépesítve és teljes lakó épület padlófűtéses változatban!
400.000 m² áron!

Minimum építési m² 69m²!!!

Elkészülési idő a munkálatok elkezdésétől az átadásig 3 hónap!!!

KÉPEKEN LÁTOTT ÉPÜLET

63m² belső méretek mínusz válaszfalak 7m²!
2x 12m²szoba,
1x 20m² nappali,
1x 6m² konyha,
1x 6m² fürdőszoba, wc,

Külső méretek 9.5méterx 7.5méter!
Belmagasság 2.50cm.

A könnyűszerkezetes házak építésének előnyei és hátrányai

könnyűszerkezetes ház építés

Könnyűszerkezetes házat építtetne? Bízza ránk, de mielőtt belevágna, ismerkedjen meg az előnyeikkel – és persze a hátrányaikkal is!

Az utóbbi években megállás nélkül növekedett a könnyűszerkezetes házak építése iránti kereslet. A korábbi időszakra jellemző, 10-12%-os arányhoz képest napjainkban már 15%-ot meghaladó a könnyűszerkezetes házak aránya az új építésű lakások piacán, ez pedig több, mint 1000 új könnyűszerkezetes ház építését jelenti évente!

Ez persze nem véletlen, hiszen egyrészt a könnyűszerkezetes házak megépítése jóval olcsóbb, mint a hagyományos téglaházaké, másrészt maga az építkezés sem vesz igénybe 5-6 hónapnál többet, harmadrészt a kisebb a környezetterhelésük is, hiszen újrahasznosítható anyagokból készülnek.

Alábbi cikkünkben megvizsgálunk néhány szempontot a könnyűszerkezetes házak építésével kapcsolatban, illetve a lehetséges előnyöket és hátrányokat is alaposan kivesézzük, hogy megkönnyítsük a döntést.

A könnyűszerkezetes házak építési technikái

Az könnyűszerkezetes házak építése többféle építési technológia felhasználásával is történhet; a leggyakrabban alkalmazott módok a következők:

  • Moduláris építés: A könnyűszerkezetes házak építési módjainak egyike; gyakorlatilag ezt nevezzük gyorsháznak. Az épület egyes részeit, így például a falakat, födémet, vagy tetőszerkezetet előre legyártják, majd az építkezés helyszínére szállítják, végül összeszerelik. Ez a módszer csökkenti az építési időt, illetve a költségeket is.
  • Oszlopos-gerendás építés: Ez az építési mód a „hagyományos” könnyűszerkezetes házak felépítésének leggyakrabban alkalmazott módszere. Függőlegesen álló oszlopok és vízszintes gerendák összeszerelése a helyszínen, amelyekből keretek készülnek, majd ez adja ki a könnyűszerkezetes ház vázát. Ebben az esetben az alapanyagot kell az építkezésre szállítani, ami lehet fa, de akár acél is, és minden építési folyamat helyben történik. Lényeges előnye a rugalmasság, hiszen az épület kialakítása a szerkezet építésének teljes folyamata alatt módosítható.
könnyűszerkezetes ház építés

A könnyűszerkezetes házak építésének előnyei és hátrányai

Érdemes a megrendelés leadása előtt figyelembe venni a könnyűszerkezetes házak építésének lehetséges előnyeit és hátrányait; az előnyök a következők:

könnyűszerkezetes ház építés

Alacsonyabb költségek: A könnyűszerkezetes házak építése általában olcsóbb, mint a hagyományos épületeké.

  • Rugalmasság: A könnyűszerkezetes házak rugalmasak a tervezést illetően, ez pedig több személyre szabási lehetőséget biztosít.
  • Fenntarthatóság: A könnyűszerkezetes házak energiahatékonyak, ami csökkenti az otthon környezeti hatásait, és persze a fenntartási költségeket is.

Mindenképp meg kell említeni a lehetséges hátrányokat is, hiszen csak így lehet felelősségteljes döntést hozni; ezeket mindenképpen figyelembe kell venni, de jó tudni, hogy könnyen kiküszöbölhetőek:

  • Tartósság: A könnyűszerkezetes házak nem annyira tartósak, mint a hagyományos téglaházak, ám a tartósság nem csak a felhasznált anyagokon, hanem a rendszeres karbantartáson is múlik.
  • Alacsonyabb eladási érték: A könnyűszerkezetes házakat többnyire csak alacsonyabb áron lehet később, használt ingatlanként eladni, azonban az utóbbi években szerencsére fordult a kocka, mivel sokan ismerik fel hazánkban is az előnyeiket, így pedig az értékük is növekszik.

Felkeltettük az érdeklődését, netán már régóta foglalkozik a könnyűszerkezetes ház építtetésének gondolatával? Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, tegye fel kérdéseit, és kérjen árajánlatot!

Mindent a könnyűszerkezetes házak építéséről

könnyűszerkezetes ház építés

Felejtse el a hagyományos építési mód hátrányait, inkább forduljon hozzánk, és győződjön meg arról, hogy mi mindent nyer egy könnyűszerkezetes ház építésével!

Mindannyian hajlamosak vagyunk a megszokott dolgokhoz ragaszkodni, és mivel ez a házépítés terén sincs másképp, téglaházakban képzeljük el a jövőnket. A hagyományos építési mód azonban irreálisan magas árakkal, években mérhető kivitelezési idővel jár, ráadásul környezetterhelő. Vajon érdemes mindezekkel megbékélnünk csupán azért, mert itthon a téglaházaknak van múltja?

A válasz természetesen az, hogy nem, a megoldást pedig a könnyűszerkezetes házak építése jelentheti, az alábbiakban pedig azt is megmutatjuk, hogy miért gondoljuk így. Ehhez azonban elsőként tisztáznunk kell néhány alapvető dolgot, ami rosszul épült be a köztudatba. Lássuk!

Tények és tévhitek

Hallani olyan véleményeket, hogy a könnyűszerkezetes technológia nem alkalmas otthonteremtésre, ez azonban ebben a formában abszolút nem állja meg a helyét. Amit fontos tudni, hogy ez egy átfogó kategória, lényegében egy gyűjtőfogalom, amibe beletartozik minden olyan épület, ami 300 kg/m2 alatti súllyal bír, szerkezete alapanyagát tekintve pedig fa, fém vagy ezek kombinációja.

Ez alapján tehát például a konténerházak is könnyűszerkezetesnek minősülnek, melyek valóban nem lakhatási célra szolgálnak, ennél fogva nem is állják meg a helyüket, ha ilyen funkciót kapnak. Ezzel szemben a faszerkezetes házak magas műszaki tartalommal bírnak, ami képes eleget tenni a családi házakkal kapcsolatban felmerülő követelményeknek.

fa könnyűszerkezetes ház építés

A másik vélemény, amit gyakran elhangzik, hogy a könnyűszerkezetes házakra nem lehet hosszú távon számítani, ezért nem jó befektetés. Ez azonban szintén csupán egy tévhit, ami oda vezethető vissza, hogy ennek a technológiának nincs hagyománya hazánkban, így valójában még esélyt sem kapott, hogy teljesítsen, de ez nem jelenti azt, hogy nem is tud.

Ahol van múltja a könnyűszerkezetes házak építésének, ott bizonyított is ez a megoldás, nem véletlen, hogy népszerű Kanadában, az USA-ban, de ha nem lépjük át Európa határait, említhetjük például Norvégiát is, ahol szintén előszeretettel választják.

fa könnyűszerkezetes ház építés

Mit lehet ezzel nyerni?

1. Időt

Nem kérdés, hogy a fa könnyűszerkezetes házak építésének legnagyobb előnye az elképesztően rövid kivitelezési idő. Nálunk például mindössze 3 hónapot ölel fel a teljes munkafolyamat, amihez ugyan még hozzátartozik a tervezés is, de a téglaházak években mérhető elkészülési idejével még így sem összehasonlítható.

2. Pénzt

A rövid kivitelezési idő már önmagában magában hordozza azt az előnyt, hogy nem tudnak drasztikusan emelkedni az árak, mire végére ér a projekt. A precíz tervezés és korszerű gyártástechnológia szintén segít alacsonyan tartani a könnyűszerkezetes ház árakat, hiszen a munka hatékony, ráadásul nincs felesleg.

3. Környezetbarát megoldást

A megfelelő alapanyagok használata segít csökkenteni a környezetterhelést, és mivel feleslegessel, hulladékkal is csak minimális mértékben kell számolni, már önmagában a munka kíméli a bolygót. Ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy okos tervezéssel energiahatékonnyá tehető a ház, vagyis a fenntartás is környezetbaráttá válhat.

4. Helyet

Egy téglaházzal összehasonlítva lényegesen nagyobb hasznos térrel lehet kalkulálni, a különbség akár egy kisebb helyiséget is kitehet, ez lehet például egy gardrób. Helytakarékossága révén a technológia olyan telkek esetében is jó választást jelent, ahol a kisebb beépíthetőség miatt nem lenne jó választás a hagyományos építési mód.

Miért éppen mi?

Ha ránk bízza a könnyűszerkezetes ház építését, a teljes folyamat jól tervezhetővé válik. Az elkészülési időről és a négyzetméter árakról is előre tájékozódhat, ezen felül átnézheti referencia fotóinkat, így kívülről-belülről el tudja képzelni a végeredményt. Nincsenek váratlan meglepetések, nincs stressz és bosszankodás, a házépítés velünk csupán izgalmas várakozás.

Amennyiben mindezek alapján úgy látja, hogy ránk van szüksége, kérje bátran ajánlatunkat és egyeztessük a részleteket!

Telefon:06203862335
E-mail: gorgenyigabor2014@gmail.com