Fürdőszoba felújítás előtt áll, de még nem döntött az új stílusról? Íme néhány ötlet a burkolatok kiválasztásához és egy kis extra, ha helyhiánnyal küzd!

A komplett fürdőszoba felújításban elképesztően sok lehetőség rejlik, hiszen ilyenkor a padlótól a mennyezetig minden négyzetcentiméter megújulhat, még egy panelban is. Ám nem meglepő, ha úgy érzi, nehezen rugaszkodik el az évek, vagy akár évtizedek óta megszokott látványtól, és tanácstalan, merre induljon a tervezésben. Könnyen lehet, hogy egy olyan stílus lesz az igazi, amire előre nem is gondolna, ezért hoztunk egy kis ízelítőt az aktualitásokból.

Milyen legyen a burkolat?

Tény, hogy a fürdőszoba kényes helyiség, így a burkolat kiválasztása során olyan tulajdonságok élveznek prioritást, mint a vízállóság és a könnyű tisztíthatóság. Azonban ma már a külcsín sem lehet másodlagos kérdés, ezért következzen most néhány ötlet, amivel egészen új hangulatot teremthet a helyiségben:

  1. A modern fürdőszobák sajátja, hogy a korábban megszokottnál jóval nagyobb méretű csempék és járólapok kerülnek a helyiségbe. Az egybefüggő felületek elegánssá, letisztulttá varázsolják a fürdőszobát, és optikailag is egészen másnak mutatják azt.
  2. Apró, színes csempékkel is különleges hatást lehet elérni, azonban az előzőhöz képest ez egy merőben más irány, hiszen ebben az esetben játékosság uralja a teret. Bátran lehet variálni a színeket és formákat, a cél az ízléses, de abszolút egyedi burkolat.
  3. A hidegburkolatok korábban sem különleges textúrát, sem meleg árnyalatokat nem kaptak, napjainkban azonban kifejezetten divatosak ezek a megoldások is. Például fahatású csempékkel egycsapásra barátságosabb hangulatot ölt az egykor ridegnek ható fürdőszoba.
Komplett Fürdőszoba Felújítás

Játék a fürdőszoba színeivel

Új színekben gondolkodni a felújítás alkalmával talán az egyik legnehezebb feladat, és bizony itt sem csak a jól megszokott alternatívákban érdemes gondolkodni, minden kaphat egy kis frissességet:

  • A kék szín a víz nyugalmát idézi, ezért egy igazi klasszikus a fürdőszobába, itt is akad azonban számtalan új árnyalat, melyek mindegyikének megvan a maga saját varázsa.
  • Időtlen szépségének köszönhetően még mindig hódít a fehér, amihez érdemes kontrasztként melegséget árasztó színeket és textúrákat használni.
  • A szürke semlegessége miatt hódít, hiszen önmagában talán egy kissé unalmas, más színekkel, például kellemes pasztell árnyalattal viszont nagyon mutatós.
  • Ma már akár fekete is lehet a fürdőszobaburkolat, ez a szín remekül passzol a fémekhez, arany színnel pedig egyenesen lenyűgöző látványvilágot teremt.
  • Ha a színtiszta kényelem és otthonosság jegyében születik újjá a helyiség, a burkolat lehet barna vagy bézs színű is, mondjuk egy kis zölddel, akár egy növényfal formájában.
Komplett Fürdőszoba Felújítás

Tippek kisméretű helyiségekbe

A jól eltalált stílus fél siker, de tény, hogy a panel fürdőszoba felújítás esetén a helyiség méretét is figyelembe kell venni, hiszen a négyzetméterekkel nem bántak bőkezűen, amikor megtervezték ezeket a lakásokat. Bár már önmagában a burkolat típusa és színe optikailag formálja a teret, ha megvannak az alapok, akad még néhány trükk, amit be lehet vetni.

Arra kell törekedni, hogy minél több fényt kapjon a helyiség, amit ablak híján okosan megtervezett világítással lehet megoldani. Érdemes ezen felül nagyméretű tükröket választani, de fényes mozaikokban, különféle tükröződő felületekben is lehet gondolkodni, ezek mind nagyobbnak láttatják a teret.

Egy másik trükk, amit be lehet vetni kisméretű helyiségekben, hogy amit csak lehet, célszerű a falra rögzíteni. A függesztett mosdó, WC és szekrény légiessé varázsolja a teret, és nem csak rengeteg hely szabadul fel így, hanem egyszerűbbé válik a takarítás, ráadásul a helyiség kap egy igazán modern kisugárzást.

Felkeltette az érdeklődését valamelyik ötlet, és máris szeretne a tettek mezejére lépni? Ha elérkezett a fürdőszoba felújítás ideje, forduljon hozzánk bizalommal, segítünk megvalósítani, amit elképzelt!

Telefon:06203862335
E-mail: gorgenyigabor2014@gmail.com